Sunday, December 30, 2012

3 People Sentenced for Submitting False Loan Applications

Brian Armet, 36, Santa Margarita, California, Rigoberto Hernandez, 37, Santa Maria, California, and Julio Tamayo, 42, Santa Maria, who participated in a complex mortgage fraud scheme operated out of Santa Maria, were sentenced to federal prison terms and ordered to pay $2.4 million in restitution to various lenders that suffered losses as a result of having funded loans procured through fraud. Amet was sentenced to one year and one day in prison after pleading guilty in July 2011 to conspiring to defraud lenders by preparing loans packages that contained false information about prospective borrowers' employment and assets. Hernandez was sentenced to eight months in prison, and Tamayo was sentenced to six months in prison. After being indicted one year ago, Hernandez and Tamayo pleaded guilty earlier in 2012 to mortgage fraud charges. The three men were sentenced by United States District Judge John F. Walter, who ordered the defendants to pay $2,412,294 in restitution to four lending victims. The fraudulent mortgage fraud scheme operated through Custom House Home Loans (CHHL), a Santa Maria real estate mortgage company that Armet started in early 2006. Armet was a licensed mortgage broker and the main loan officer at CHHL, where he prepared and submitted loan application packages. Hernandez and Tamayo worked at CHHL and helped prepare loans applications by obtaining information from clients. In instances where the information was insufficient to ensure that a client would qualify for a loan, Armet, Tamayo and Hernandez arranged with employers in the Santa Maria area to verify that they employed the applicant. Armet included the false and fraudulent employment information in loan applications that were submitted to lenders, including Homecoming Financial, Freddie Mac, Bank of America and Carrington Mortgage Company. Lenders relied on these fraudulent loan applications that contained false information to fund loans. As a result of this fraud, approximately 19 loans went into default, causing lenders to suffer approximately $2.4 million in losses. The case against Armet, Tamayo and Hernandez is the result of an investigation by the Santa Maria office of the Federal Bureau of Investigation.

3 comments:

  1. Ca un fost locuitor al orasului Chicago si un bun cunoscator al comunitatii romanesti de acolo, nu de putine ori mi-am pus intrebarea: cum se face ca cei de la biserica Elim din Chicago sunt cei mai renumiti pentru barfe, in pofida faptului ca au un pastor care se da atat de conservator. Enigma s-a dezlegat in momentul in care pastorul Cristian Ionescu si-a deschis un blog personal. De atunci incoace, pastorul bisericii Elim expune constant barfe la adresa mai multor slujitori si comunitati crestine. Probabil ca fiind o biserica de barfitori, cei de la Elim nu au nici o problema sa-i plateasca salariu lui Ionescu pentru a-i barfi pe altii pe blog. Cristian Ionescu gaseste spatiul virtual un mediu propice de-a expune "pacatele" altora in timp ce il gaseste cu totul neadecvat pentru asi expune propriile pacate. Am dat search pe net dar nu am gasit nicaieri publicate pacatele lui Ionescu. A decis sa nu se marturiseasca online, acest spatiu fiind perfect pentru expunerea pacatelor altora. Sau Cristian Ionescu nu are pacate? (decat din alea mici, de care nu-i este rusine). Dar pacatele celor 10 fiice ale sale? (Apropo, sa-i traiasca). In acceptiunea lui Cristian Ionescu este normal sa expui pacatele altora online dar pacatele sale, ale familiei si-ale barfitorilor din biserica Elim Chicago, pe care o pastoreste nu intentioneaza sa le face publice. Le urez celor de la Elim-Chicago mult succes in continuare la curatenie, la raschetat de parchet si la constructii pentru a face suficienti bani pentru a-i plati salariul lui Cristian Ionescu pentru a putea barfi toata ziua pe blogul personal. Nu uitati: razboiul pe care Cristian Ionescu il declara cu toata fratietatea din intreaga lume este de fapt razboiul bisericii Elim, la care toata biserica participa in mod tacit.

    ReplyDelete
  2. Salariul pastorului Cristian Ionescu, de la biserica Elim din Chicago este de $6,000. Enoriasii de la aceasta biserica ii platesc aceasta suma pastorului Cristian Ionescu ca sa calomnieze pe blogul sau personal. Nu mi-as fi dat seama de caracterul mizerabil al pastorului Ionescu daca nu si-ar fi deschis acel blog. Pentru locuitorii din Chicago sloganul suna asa: "Veniti la Elim unde aveti sanse sigure sa fiti barfiti, improscati cu noroi, facuti in fel si chip, in numele conservatorismului gresit inteles de vicele Ionescu, un individ cu deviatii mari de comportament pe blogul sau personal. Cand i-am citit prima data blogul credeam ca este o farsa, ca cineva scrie in numele lui. Nu ma gandeam nicidecum ca un pastor penticostal poate sa scrie atatea mizerii si atacuri pe blogul sau. In mod paradoxal insa nu am gasit nimic despre deficientele de la Elim. Domnia sa considera ca este legitim sa se amestece in problemele tuturor denominatiunilor crestine si-a tuturor pastorilor dar despre problemele de la biserica pe care o pastoreste nu sufla o vorba. Nu ar fi corect sa inceapa cu propria-i ograda? Sau, ca si consecinta a comportamentului sau razvratit, o vor face altii? Ca doar cine arunca cu pietre nu se asteapta sa culeaga fructe, nu? Oricum, pentru $6,000 pe luna cei de la Biserica ELIM Chicago au un pastor care in loc sa fie un facator al pacii seamana vant si culege furtuna. Rusine pastorului Cristian Ionescu pentru fatarnicia dovedita in care se scalda. In loc sa se ocupe de biserica ELIM, care-l plateste GRAS ataca alte denominatii crestine pe blogul sau.

    ReplyDelete
  3. Va rugam postati comentarii strict la subiectul postat in articol. Daca doriti sa comentati despre Ionescu postati acele mesaje la articolele legate de el, pe care le gasiti la arhiva.

    ReplyDelete