Saturday, April 2, 2011

E la moda sa nu-ti platesti datoriile, da e oare si moral?!



Daca e sa-l urmam pe pastorul Ionescu se pare ca raspunsul este DA, e legal. Da e oare si moral?
Este moral sa nu mai platesti datoriile, chiar si atunci cand esti un lider si pastor de biserica, om al lui Dumnezeu care ar trebui sa fie un exemplu de urmat?!
Da, dar cineva poate sa vina cu tot felu de explicatii: ca sa vedeti ca economia e de vina, ca preturile la case au scazut, ca banca e dispusa sa mai negocieze, sa reduca datoria, bla bla bla...... Motivele, scuzele si explicatiile pot fi diverse, cert e ca atunci cand iei banul te angajezi sa-l platesti inapoi, daca nu, se numeste pur si simplu ca ai mintit, ca ai tras teapa, ca nu te-ai tinut de cuvant, ca esti neserios, ca ........ Lasi rata neplatita, casa intra in foreclosure si te rezolvi (ca numai asa discuta banca cu tine si negociaza, daca nu mai platesti...stie el "nu e` prosti romanii, e` destepti" stie reteta ca s-a informat de la altii care stiu ei ce si cum sa faca...)
Fratele Ionescu considera ca" persoana care lanseazã atacurile este plinã de rãutate dar si ignorantã. Referindu-se la salariul meu, uitã sã mentioneze cã am 10 copii." pardon mon cher, asta e scuza, 10 copii?! Pai cine s-a inveselit cu placerile trupesti de 10 ori, n-ar trebui sa fie oare si responsabil?! Sau daca nu, s-a inventat prezervativul frate, metoda calendarului, chiar si abstinenta... Dumnezeu o fi zis el sa ne inmultim si sa umplem pamantul, da ne-a dat si creier si se astepta credem ca sa judecam cu el, nu sa turnam doar la copii si pe urma sa-i folosim ca si scuza ca ne e greu in viata, ca deh e famelie mare, remuneratie dupa buget, mica....vorba lui conu Caragiale.
Da vorba aceea "sa faci cum zice popa(pastorul), nu cum face popa".
Pastorul Cristian Ionescu din Chicago (biserica Elim unde sunt multi lupi in haine de oaie, ATENTIE nu toti sunt LUPI !!!) se pare ca a tot luat la bani ( peste jumatate de milion de doalri) pana nu si-a mai permis sa plateasca datoria, ajungand la foreclosure, adica incapacitate de plata.(Incapacitate vorba vine, ca este o metoda smechereasca aplicata si folosita de multi romani, care chiar daca au banii sa platesca, pur si simplu nu mai platesc, ca deeeeh nu-s ei prosti). Poate ca daca fratele Ionescu isi spunea doleanta in adunare, faceau fratii o colecta si rezolva problema!
Pai daca nu isi permite acum oare de ce i-a luat banii, in za first place?! Nu se baza tot pe venitul si salarul actual?

Oare n-a semnat acolo, si si-a luat angajamentul sa-i plateasca bani la termen inapoi bancii?
Probabil ca legile dumnezeiesti nu se aplica totdeauna si pentru pastorii care predica, cu atat mai putin cele pamantesti! "Da"-ul tau sa sa fie "da" si "nu" sa fie nu...parca asa zice ne invata la biserica in una din predici fratele Ionescu.
Daca pastorul nu isi plateste datoriile, nu mai e de mirare ca enoriasii il urmeaza ca doar turma merge dupa pastor, nu-i asa?
Din pacate multi din turma fratelui Ionescu, ( un alt pastor si lider de 'nadejde' si plin de datorii este Stefan Tohatan) sunt niste lupi gata sa te sfasie, niste asa zisi oameni de afaceri fara scrupule (DA, FARA SCRUPULE, cunoastem noi personal cativa, nu doar asa din auzite!!) gata sa te sfasie si sa-ti traga teapa si sa-ti ia beregata cand ti-e lumea mai draga, "sfanti" duminica la biserica, indarjiti si mai rai ca talibanii in cursul saptamanii, unii din ei avand tupeu chiar sa iti spuna in fata ca afacerile nu au de a face cu mersul la biserica......adica se accepta tepele in cursul saptamanii si duminica te rogi la Doamne, Doamne sa te ierte....

Culmea este ca banii pentru plimbat in Israel s-au gasit...

27 comments:

  1. In Scriptura este scris;
    -"1Toţi cei ce sînt supt jugul robiei, să socotească pe stăpînii lor vrednici de toată cinstea, ca Numele lui Dumnezeu şi învăţătura să nu fie vorbite de rău.
    2Iar cei ce au stăpîni credincioşi, să nu -i dispreţuiască, supt cuvînt că sînt ,,fraţi``, ci să le slujească şi mai bine, tocmai fiindcă cei ce se bucură de binefacerile slujbei lor, sînt credincioşi şi prea iubiţi. Învaţă pe oameni aceste lucruri, şi spune-le apăsat.

    3Dacă învaţă cineva pe oameni învăţătură deosebită, şi nu se ţine de cuvintele sănătoase ale Domnului nostru Isus Hristos şi de învăţătura care duce la evlavie,

    4este plin de mîndrie, şi nu ştie nimic: ba încă are boala cercetărilor fără rost şi a certurilor de cuvinte, din cari se naşte pizma, certurile, clevetirile, bănuielile rele,

    5zădarnicile ciocniri de vorbe ale oamenilor stricaţi la minte, lipsiţi de adevăr şi cari cred că evlavia este un izvor de cîştig. Fereşte-te de astfel de oameni.

    6Negreşit, evlavia însoţită de mulţămire este un mare cîştig.

    7Căci noi n'am adus nimic în lume, şi nici nu putem să luăm cu noi nimic din ea.

    8Dacă avem, dar, cu ce să ne hrănim şi cu ce să ne îmbrăcăm, ne va fi de ajuns.

    9Cei ce vor să se îmbogăţească, dimpotrivă, cad în ispită, în laţ şi în multe pofte nesăbuite şi vătămătoare, cari cufundă pe oameni în prăpăd, şi pierzare.

    10Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor; şi unii, cari au umblat după ea, au rătăcit dela credinţă, şi s'au străpuns singuri cu o mulţime de chinuri.

    11Iar tu, om al lui Dumnezeu, fugi de aceste lucruri, şi caută neprihănirea, evlavia, credinţa, dragostea, răbdarea, blîndeţa.

    12Luptă-te lupta cea bună a credinţei; apucă viaţa vecinică la care ai fost chemat, şi pentru care ai făcut aceea frumoasă mărturisire înaintea multor marturi.

    13Te îndemn, înaintea lui Dumnezeu, care dă viaţă tuturor lucrurilor, şi înaintea lui Hristos Isus, care a făcut acea frumoasă mărturisire înaintea lui Pilat din Pont,

    14să păzeşti porunca, fără prihană şi fără vină pînă la arătarea Domnului nostru Isus Hristos,

    15care va fi făcută la vremea ei de fericitul şi singurul Stăpînitor, Împăratul împăraţilor şi Domnul domnilor,

    16singurul care are nemurirea, care locuieşte într'o lumină, de care nu poţi să te apropii, pe care niciun om nu L -a văzut, nici nu -L poate vedea, şi care are cinstea şi puterea vecinică! Amin."
    Mai sint nevoie de comentarii si justificari fata de indemnul Scripturii?Dar fata de cele ale celor care in mod firesc doresc o justificare nedreapta?

    ReplyDelete
  2. Nu stiu cat a avut montly mortgage plus alte cheltuieli dar eu cred ca cu cei $5.000 pentru care nu plateste taxe - pastorii sunt tax exeption - s-ar fi descurcat si fara sa se scuze ca nu mai poate plati (am folosit cuvinte care nu jignesc). Daca i-a redus rata lunara tot el o plateste. Problema este cu nu enoriasii au invatat de la pastori; multi apeleaza la acest siretlic. Necazul este ca ei, pastorii, nu iau nici o pozitie impotriva acestei practici in care instrumentul principal al punerii ei in practica este MINCIUNA. Am auzit ca Lascau, prietenul si mentorul lui, a facut-o in nov anul trecut, conform postarii lui Nelu Pop, acesta avand un salariu de peste $5.000 lunar, la care se adauga peste $1.000 insurance plus ciubucurile grase cu care colegii lui pastori il gratuleaza pentru predicile lui populiste cand este invitat la ei. Eu nu-i consider vinovati; vinovati sunt cei care doneaza banii acestori ... care predica apa si beau vin.

    ReplyDelete
  3. Dragii mei este un mare pacat in fata lui Dumnezeu sa mintim fiinca in apocalipsa 21 cu 8 este scris;
    " 8Dar cît despre fricoşi, necredincioşi, scîrboşi, ucigaşi, curvari, vrăjitori, închinătorii la idoli, şi toţi mincinoşii, partea lor este în iazul, care arde cu foc şi cu pucioasă, adică moartea a doua.``
    Mesajul este simplu si cuprinzator!Dureros este ca inca nu am ajuns sa-l intelegem si singuri sa ne autoamagim!si orisi cine in comentarii sau in ceea ce scrie ,daca spune un lucru neadevarat,se ajunge la minciuna!!!Haideti dar sa fim cu noi inshine sinceri si sa ascultam de CUVINTUL LUI DUMNEZEU;
    "1Vă sfătuiesc dar eu, cel întemniţat pentru Domnul, să vă purtaţi într'un chip vrednic de chemarea, pe care aţi primit -o,
    2cu toată smerenia şi blîndeţa, cu îndelungă răbdare; îngăduiţi-vă unii pe alţii în dragoste,

    3şi căutaţi să păstraţi unirea Duhului, prin legătura păcii.....
    22cu privire la felul vostru de viaţă din trecut, să vă desbrăcaţi de omul cel vechi care se strică după poftele înşelătoare;

    23şi să vă înoiţi în duhul minţii voastre,

    24şi să vă îmbrăcaţi în omul cel nou, făcut după chipul lui Dumnezeu, de o neprihănire şi sfinţenie pe care o dă adevărul.

    25De aceea, lăsaţi-vă de minciună: ,,Fiecare dintre voi să spună aproapelui său adevărul``, pentrucă sîntem mădulare unii altora.

    26,,Mîniaţi-vă şi nu păcătuiţi``. Să n'apună soarele peste mînia voastră,

    27şi să nu daţi prilej diavolului.

    28Cine fura, să nu mai fure; ci mai de grabă să lucreze cu mînile lui la ceva bun, ca să aibă ce să dea celui lipsit.

    29Niciun cuvînt stricat să nu vă iasă din gură; ci unul bun, pentru zidire, după cum e nevoie, ca să dea har celor ce -l aud.

    30Să nu întristaţi pe Duhul Sfînt al lui Dumnezeu, prin care aţi fost pecetluiţi pentru ziua răscumpărării.

    31Orice amărăciune, orice iuţime, orice mînie, orice strigare, orice clevetire şi orice fel de răutate să piară din mijlocul vostru.

    32Dimpotrivă, fiţi buni unii cu alţii, miloşi, şi iertaţi-vă unul pe altul, cum v'a iertat şi Dumnezeu pe voi în Hristos."
    Se poate percepe mesajul?

    ReplyDelete
  4. Pe bloguri navigam si in posturi diferite ne aflam .Oare intimplarea face sa ne reintilnim?Si astfel sa ne povestim...?

    ReplyDelete
  5. Oare azi astfel ne pregatim in fata venirii Domnului Isus Hristos?
    Sa nu uitam ca ;Cuvintele noastre zboara,insa cuvintele scrise ramin !Si foarte multi oameni azi sint adormiti si chind omul e adormit are ochii inchisi si nu vede si este greu sa si perceapa mesajul!!Mai ales cei din Biserica care mereu in rugaciuni staruiesc si ;doresc o trezire spirituala!Oare nu stim in ce consta trezirea spirituala?Nu stim si nu cunoastem mesajul Scripturii?Cineva a cotat chiteva versete in comentariile de sus!!Oare noi sintem ultima generatie care nu mai intelegem ce spune Scriptura?Si dorim sa ne razvratim impotirva mesajului divin?Inseamna ca mesajul din Matei capitolul 23 si azi are putere !Este mesajul domnului Isus si ce trist este ca atitia ani au trecut si tot neinteles a ramas si corigenti in ascultare am ramas!!

    ReplyDelete
  6. Iata ca internetul ne da posibilitatea mereu sa navigam si lucruri noi sa aflam;
    http://rascumparareamemoriei.wordpress.com/2011/04/08/din-nou-la-arhive/#comment-6760
    si prin comentarii apar multe mesaje,insa unele ajung in asteptare astfel;
    "viorel chis says:
    Comentariul tău e în așteptare.

    aprilie 12, 2011 la 5:04 pm
    00 iRate This
    Arhivele intregesc istoria pe care azi multi nu o cunosc si doresc sa manipuleze viata celor prezenti ,dar oare chit sintem de interesati de prezentul care in fata noastra se deruleaza?Sau dorim si noi prin prezentul nostru sa lasam o istorie aparte pentru Generatia care ne urmeaza?Greu de a discuta depre prezent si chiar greu de a accepta prezentul actiunilor !!!De ce ?Fiinca dorim in fata multora unii sa apara ca SFINTI SI CU HAINELE ALBE SI CURATE ,dar sa nu uitam ca puterea DIVINA iubeste puterea luminii si chind noaptea se va termina in puterea luminii toate faptele se vor prezenta fiinca in aposcalips 20 cu 11 la 15 ;ce gasim scris?Credem in mesajul scripturii?Deci sa nu uitam ca ce acum dorim sa ascundem si sa nu discutam,atunci va fi descoperit ,vrem ,nu vrem!!Si eu ramin incredintat ca acest lucru se va intimpla!!!!Dar va fi dureros pentru cei care azi nu isi recunosc greshala si chiar pacatul!!!"
    Se doreste sa fie cunoscut prezentul cu acelas interes ,cu care se doreste trecutul?Si oare de ce nu ajungem sa fim interesati si de prezentul celor care se pretind si se expun ca sfinti si calauziti de DUHUL SFINT?FIINCA CEI CARE SINT CALAUZITI de DUHUL SFINT ,TREBUIE SA FIE DUPA CUM IN GALATENI SCRIE;
    " 13Fraţilor, voi aţi fost chemaţi la slobozenie. Numai, nu faceţi din slobozenie o pricină ca să trăiţi pentru firea pămîntească, ci slujiţi-vă unii altora în dragoste...16Zic dar: umblaţi cîrmuiţi de Duhul, şi nu împliniţi poftele firii pămînteşti.
    17Căci firea pămîntească pofteşte împotriva Duhului, şi Duhul împotriva firii pămînteşti: sînt lucruri protivnice unele altora, aşa că nu puteţi face tot ce voiţi....24Cei ce sînt ai lui Hristos Isus, şi-au răstignit firea pămîntească împreună cu patimile şi poftele ei.
    25Dacă trăim Duhul, să şi umblăm prin Duhul.
    26Să nu umblăm după o slavă deşartă, întărîtîndu-ne unii pe alţii, şi pizmuindu-ne unii pe alţii."
    Sper ca mesajul sa fie inteles macar din cotatiile expuse ,fiinca eu pentru multi se vede ca nu sint dorit si nici acceptat in discutie fata in fata cum mereu am dorit sa fiu si minciuna si inshelaciunea intre noi sa nu mai fie!!

    ReplyDelete
  7. Cine este neprihanit sa arunce primul cu piatra....un articol lung, dar numai cu admonestatii si observatii; autorule, esti mai bun ca cel pe care il "bestelesti "oare ? Priveste si la viata ta ...apoi daca esti mai bun ca altul, judeca ! BGU .

    ReplyDelete
  8. Se vede ca astfel de subiecte pentru unii nu sint o conviniienta!!!!Se doreste sa se expuna doar pretentia si prea putin se doreste neprihanirea si sfintenia!!Dragii mei daca sint pretentii ,trebuie sa existe si o traire!!!Nu este subiectul pentru o judecata ci pentru a se demonstra falsitatea si pretentia !!Fiinca pretentiile sint foarte mari si despre altii foarte ushor se scrie cam asa;
    http://popaspentrusuflet.wordpress.com/2011/06/11/peniel-oradea-2011-un-festival-al-satanei/
    Dar oare Cristian Ionescu este mai presus de ce scrie si ce condamna?Fiinca in apocalipsa 21 cu 8 gasim scris;"8Dar cît despre fricoşi, necredincioşi, scîrboşi, ucigaşi, curvari, vrăjitori, închinătorii la idoli, şi toţi mincinoşii, partea lor este în iazul, care arde cu foc şi cu pucioasă, adică moartea a doua.``
    Deci ca o persoana cu o pozitie de pastor nu poate sa minta ,sa inshele sistemul si din pretentie trebuie sa ajunga la o adevarata traire!Fiinca in faptele ap.20 este scris;"28Luaţi seama dar la voi înşivă şi la toată turma peste care v'a pus Duhul Sfînt episcopi (Sau: priveghetori.), ca să păstoriţi Biserica Domnului, pe care a cîştigat -o cu însuş sîngele Său.'Iar ap.Petru in prima sa epistola capitolul 5 scrie;"2 pastoriti turma lui Dumnezeu care este sub paza voastra, nu de sila, ci de buna voie, dupa voia lui Dumnezeu; nu pentru un cistig mirsav, ci cu lepadare de sine.
    3 Nu ca si cum ati stapini peste cei ce v-au cazut la imparteala, ci facindu-va pilde turmei.
    4 Si cind Se va arata Pastorul cel mare, veti capata cununa, care nu se poate vesteji, a slavei."Deci ar fi bine o mica revizuire la ce se pretinde in pozitia de pastor si faptele demne de pocainta sa-l insoteasca ;fiinca tot in prima epistola a lui Petru gasim scris;
    15 Nimeni din voi sa nu sufere ca ucigas, sau ca hot, sau ca facator de rele, sau ca unul care se amesteca in treburile altuia.
    16 Dimpotriva, daca sufere pentru ca este crestin, sa nu-i fie rusine, ci sa proslaveasca pe Dumnezeu pentru numele acesta.
    17 Caci suntem in clipa cind judecata sta sa inceapa de la casa lui Dumnezeu. Si daca incepe cu noi, care va fi sfirsitul celor ce nu asculta de Evanghelia lui Dumnezeu?
    18 Si daca cel neprihanit scapa cu greu, ce se va face cel nelegiuit si cel pacatos?
    19 Asa ca cei ce sufera dupa voia lui Dumnezeu, sa-si incredinteze sufletele credinciosului Ziditor, si sa faca ce este bine."Deci daca ar face ce este bine si ce duce la sfintire si neprihanire ar ajunge la subiecte de lauda si ar ajunge si la mintuire!!!

    ReplyDelete
  9. Navighind pe blogurile crestine si citind subiectele care apar ,prin ele descoperim intentia si puterea de manipulare a unor persoane care in prezenta unora se pretind crestine si sfinte doar pentru a se expune,a chistiga popularitate si a incerca sa acopere realitatea si dubla personalitate de traire in viata sociala si in afara perimetrului bisericesc de slujire!De ce ,pot sa scriu acest lucru?Fiinca prin anumite subiecte ;ce se scrie? sa le citim cu o mare atentie;
    http://popaspentrusuflet.wordpress.com/2011/06/17/peniel-cine-nenoroceste-poporul-domnului/

    Oare cu adevarat poporul lui Dumnezeu este nenorocit de aceasta organizatie?Sau poporul lui Dumnezeu ajunge nenorocit de cei care se prezinta ca si fariseii si carturarii care au pretentie la scaunul lui Moise?(Matei capitolul 23)Si prin viata duplicitara inshala sistemul financiar sub preteste necrestinesti si se si ajunge la minciuna si inshelaciune !!Si astfel se si scrie in articol;
    "Adevărul îi ofensează pe oameni mai mult decât palmele! Acum, prețul trebuie să îl plătim noi! L-au plătit profeții de demult, l-a plătit Ioan Botezătorul, l-a plătit Domnul Isus, l-au plătit sfinții apostoli și ucenici și ”sunt prigoniți toți cei care doresc să trăiască în evlavie”! Am fost de acord cu proiectul ”Răscumpărarea memoriei” deoarece cred în adevăr și nu din alte motive. Pentru mine, cazul Peniel este bazat pe același principiu. Însă orice asociere practică între erorile și abaterile acestei mișcări cu vânzările de frați și corupția altora este forțată!

    Mai este o eventualitate (pentru cei care ne-au dat dreptate dar au fost, vor fi sau doresc să fie asociați cu aceste conferințe că… e un prilej de afirmare).

    Se spune că dl. Minciună s-a întâlnit odată cu dl. Dreptate. Zice minciuna: ”dragul meu, ce atâta ură, hai să facem pace că-i destul de largă lumea pentru amândoi!” Dreptatea… hai că-i mai bună pacea! Și uite-așa se duseră dumnealor, la invitația d-lui Minciună să se cinstească la o masă. Zice Dreptate: ”Nu am bani la mine!” ”Nu-i nimic! Eu te-am chemat, eu plătesc!” Și uite-așa! După ce se omeniră ei, Minciună îl cheamă pe chelner și îi șoptește ceva la ureche. După o vreme, chelnerul vine cu nota de plată. Dl. Minciună se revoltă: ”Măi neobrăzatule, dar nu ți-am plătit adineaori când te-am chemat la mine?” ”Nu domle, nu mi-ați plătit!” Mare tărăboi, vine șeful, se încing spiritele, săracul Dreptate nu mai știe ce să creadă. Cum clientul are întotdeauna dreptate, șeful îl beștelește pe chelner care, dezamăgit și tare supărat, ridică ochii spre cer și șoptește: ”Unde ești dreptate?!” Dar, de lângă el, dl. Dreptate șoptește înapoi: ”Aici sunt! Dar am mâncat și eu…”
    http://popaspentrusuflet.wordpress.com/2011/06/17/peniel-cine-nenoroceste-poporul-domnului/
    Oare pentru Cristian Ionescu nu exzista o autoanaliza in ceea ce a reushit sa faca ?Si doreste sa tina ascuns ADEVARUL?Si de ce?Sau doreste sa-si arunce mizeria din tarlaua sa in tarlaua altuia?Oare este crestinesc in ceea ce a reushit sa faca?Si chiar prin anumite subiecte face?Astfel se poate ajunge la o unitate crestina si fapte crestinesti?Poate este cazul de a se medita asupra mesajului din Coloseni 3 cu 1 la 17.Mesajul este simplu dar trebuie invatat si in viata aplicat pentru a ajunge la mintuire si o viata de crestin morala si demna de lauda pentru fapte bune de crestin si un bun exemplu pentru cei din jur !fiinca apostolul Pavel prin epistola catre Galateni scrie;
    "13Fraţilor, voi aţi fost chemaţi la slobozenie. Numai, nu faceţi din slobozenie o pricină ca să trăiţi pentru firea pămîntească, ci slujiţi-vă unii altora în dragoste..."Oare aceste indemnuri nu doresc sa fie cunoscute?Si in viata aplicate?Fiinca prin urmatoarele versete ce se mai dezvaluie?
    "24Cei ce sînt ai lui Hristos Isus, şi-au răstignit firea pămîntească împreună cu patimile şi poftele ei.
    25Dacă trăim Duhul, să şi umblăm prin Duhul.
    26Să nu umblăm după o slavă deşartă, întărîtîndu-ne unii pe alţii, şi pizmuindu-ne unii pe alţii."

    ReplyDelete
  10. Frati romani mai continuati sa dati bani la pastori ? "Zeciuilei" si predici ticluite frumos prin amenintari ca enoriasii sa plateasca darea de seama ? Ca alti popi sa primeasca una mie de dolari pentru o predica ? Pai asta e salar de pastor 5.000/luna ? Pai cine mai primeste atita ?
    Sa te miri atunci ca se trezesc romanii din somnul cel de moarte si cara pumni in cap pastorilor de la amvon ? HOTIE PE FATA !HUUUUOOO TUTUROR PASTORILOR CARE IAU SALARII GRASE IN AMERICA .

    ReplyDelete
    Replies
    1. SI ROMANIA
      Jos turismul religios si ghesefturile pastorale !

      Delete
  11. Pastorule Cristian Ionescu ti-am spus sa nu judeci ca vei fi judecat ? NU mi-ai publicat comenturile cand am zis sa fi mai bland chiar cu cei ce gafeaza, dar ai facut o drama si un circ din faza de la Peniel...ti-ai batut joc si ai umilit oamenii...ti se intoarce...nu rad dar vad...

    ReplyDelete
  12. Domnul "Lică Nemeș "fratele nostru asa pretins pastor a uitat porunca DOMNULUI ISUS HRISTOS si de cugetul curat de crestin !Cuvintele scrise in cartea proorocului Obadia din versetul 15 i-l vor ajuta sa inteleaga in ce a gresit alaturi de compatriotii lui cu aceleasi fapte!Mesajul este;"15. Caci ziua Domnului este aproape pentru toate neamurile. Cum ai facut, asa ti se va face; faptele tale se vor intoarce asupra capului tau."
    Interesant este ca acum ii vine greu sa-si recunoasca gresala si pacatul .Mai are curaj sa si raspunda in scris ca se aduc acuzatii nefondate;
    "Cristian Ionescu, on November 12th, 2010 at 6:37 pm
    Hidden due to low comment rating. Click here to see.
    Pe de alta parte ti-ai gasit un loc popas destul de indulgent pt comentariile dumitale destul de lungi si foarte cuminti pe blogul meu
    Stii frate Chis ca acuzatiile pe care mi le aduci sunt nefondate
    Poate ar fi timpul sa te opresti
    Multumesc"
    http://christ4ro.com/2010/11/04/popas-pentru-suflet-blogul-pastorului-cristian-ionescu/
    Oare asa este?Eu nu am adus pina in prezent nici o acuzatie nefondata pentru nici unul si nici nu doresc sa injosesc sau sa induc in eroare pe cineva ,dupa cum ei au facut si fac ,fara sa i-si recunoasca gresala si pacatul.Ar fi bine sa inteleaga ca pretentiile ce le detin in pozitiile care se gasesc ,trebuie sa fie transformate intr-o adevarata traire si sa ajunga la sfintire ca slujitori ai DOMNULUI ISUS HRISTOS ,fiinca in 1 Ioan capitolul 3 cu 1 la 24 ;ce gasim scris?
    cu stima si respect viorel chis

    ReplyDelete
  13. Eu militez pt. transparenta financiara lunara in biserici; pana acum nu am auzit ca macar o singura bisniserica sa aiba aceasta transparenta.
    Sedinta anuala a bisnisericilor nu se pune: o simpla prezentare rapida de cifre seci pt. naivi. Doar nu tre` sa stie oile cati si cat iau salariu, achizitii etc. Basca banii care nu trec prin contabilitate! Va mai mirati ca in 10 ani de pastoratie pastorii sunt chiaburii de frunte ai bisnisericii ?
    Sunt prea multi lupi placati cu blanita de oaie ca sa ma refer la unul sau cativa; trebuie sa ma refer doar in principiu. Cu metafore si cu firimituri materiale acesti ``nori fara apa`` sau inconjurat cu oite lingusitoare vrednice de dispret (Ps.15).
    Da` am vazut ce reactii NEfiresti sunt la ideea de transparenta financiara incat sper sa o ia si alt cineva in cosiderare.
    Nu cred ca aceasta idee aduce trezire spirituala dar cred ca stagneza degradarea spirituala a bisericii.

    ReplyDelete
  14. Persoana sincera nu are frica de transparenta financiara si nici fata de ceea personala fiinca are un cuget curat si detine calitati morale de crestin.In Biserici aceasta transparenta trebuie sa fie ca in familie pentru bunul succes si pentru o buna convetuire si propasire,dar cand astfel de lucruri apar ,apar si problemele .Dar sa nu ne miram fiinca este scris ca astfel de lucuri o sa apara ;Faptele ap.20;"28. Luati seama, dar, la voi insiva si la toata turma peste care v-a pus Duhul Sfant episcopi, ca sa pastoriti Biserica Domnului, pe care a castigat-o cu insusi sangele Sau. 29. Stiu bine ca, dupa plecarea mea, se vor vari intre voi lupi rapitori, care nu vor cruta turma;....."Se vede ca turmele nu sint crutate si chiar au ajuns sa fie folosite dupa cum este scris in Ezechiel .cap.34.

    ReplyDelete
  15. "Oare cine e ca tine, Dumnezeul meu..." Este o cantare minunata care zice cam asa.
    Din pacate tot mai multi pastori prefera sa traisca bine pe pamint si daca or mai ajunge si in ceruri asta ar fii supliment. Ati vine sa crezi ca minciuna, hotia, lacomia si lucruri dintre cele mai simple dovezi ale unui om credincios au ajuns pur si simplu niste cuvinte vechi practicate doar de "crestinii vechi"? Unii oameni chicar fiind in pozitii inalte si chicar pastori de biserici. La acesti pastori li se pare chiar normal sa le faca scuzindu-se ca asa face toata "lumea" de data asta nu chiar fugind de poftele lumii ci din contra, adopteaza ca e beneficiar...
    Deci ce zice popa nu ce face el...

    ReplyDelete
  16. Baietii destepti in puterea intelepciunii firesti inteleg ca atit terenul politic ,cat si cel religios se ofera posibilitati de confort ,lux si profit fara investitii si sudoare!Este nevoie de carisma ,si pregatire pentru putere filozofica alaturi de un curaj pentru manipulare si inducere in eroare ce poate depasi cugetul curat si moral care este implementat in om de catre Creator.

    ReplyDelete
  17. Oamenilor (vă zic aşa că nu vă cunosc şi astfel nu vă pot spune fraţi), şi mai ales cel ce a postat acest blog. Este foarte uşor să stai în scaun să dai cu pietre în altul. Staţi şi postaţi tot felul de cuvinte ranitoare pentru că este foarte convenient, şi staţiascunşi în spatele titlu de anonim. Dacă ce aveţi de spus este adevăr şi important, scrieţi-vă şi numele că să cunoastem măcar cine ne a iluminat. (eu nu am scris nici odată pe vreun blog şi nici nu ştiu dacă voi mai scrie, dar nu miam postat numele ca să nu deschid emailul mâine şi să citesc tot felul de minciuni şi atacuri în dreptul meu. Nu incerc să mă involv sau să dau cu părerea.)Mă întreb un singur lucru. Dacă femeia păcătoasă care a fost dusă la Isus în ziua de azi, ari fi scăpat ea cu viaţă şi fără să arunce vreunu cu pitre. Este trist să văd că nu ar fi avut nici o şansa femeia dacă toţi care o acuzau puteau să arunce cu pietre anonim aşa cum aruncaţi voi, fiţi siguri că ari fi făcut-o. Dumnezeu să vă pocaiasca.

    ReplyDelete
  18. Anonymous unii au scris numele si se vede ca realitatea o respingi ,acceptind in viata si numind pastori cu pretentii si fapte firesti.Oare de ce?Sa nu uitam cine manipuleaza si cu ce scop.Un pastor de fapt ;cum trebuie sa fie?Cum trebuie in viata sa se prezinte?Si de fapt timpul trebuie sa-l petreaca pe Bloguri?Subiecte si comentarii?Cind de fapt el trebuie sa fie pe la mebrii,sa-si caute oile pierdute si sfisiate .Sa fie la spitale si sa imparta hrana si haine pentru copii strazii daca se pretinde un slujitor al lui Hristos.Si cu salarul pe care-l detine poate sa slujeasca si la cei de pe strada care inca sint straini de mesajul Scripturii.Dar se vede ca Blogul si viata virtuala este mai atragatoare.Si ma intreb;Oare cine are nevoie de pocainta?Nu cel care face astfel de fapte si cei care apara minciuna si inselaciunea?

    ReplyDelete
  19. Domnul sa ne scape de pacatul "Barfa", si sa ne straduim ca noi sa ajungem in cer, chiar daca fratele Cristi face pacate mari, dupa unii... straduiestete tu care-l barfesti sa fi sfant si fara prihana. Esti tu oare??? Scoate-ti tu "barna" primadata...
    Ma doare sufletul cand vad cu ce se ocupa asa zis "pocaitii romani"
    Doamne ajutane sa ne pocaim...

    ReplyDelete
  20. Nu credeam niciodata ca ajung sa citesc un astfel de mesaj !Explicarea pacatului si descoperirea faradelegii o numim ;"Barfa"?De fapt as dori sa se explice ce este "Birfa" daca considerati ca aceste pacate si faradelegi descoperite sint "Birfe"In Scriptura gasim scris sa nu se faca faradelege si nici sa nu se minta fiinca sint pacate de moarte!!!Nu doresti viata si de la astfel de fapte nu este nevoie de pocaainta,smerenie si o adevarata slujire prin un exemplu ca a Domnului Isus?Au facut ucenicii,Domnul Isus in viata lor astfel de lucruri?Si cum se face ca daca se predica de sfintenie tocmai ei le fac?Ia citeste Matei cap.23!!!

    ReplyDelete
  21. Aveti un stil sa va victimizati: "se leaga de familia mea", ca sa induceti ideea ca daca cineva se leaga de familia dvs este ceva grav. Ce credeti ca zic oamenii / cititorii care va vad nesimtirea cu care va bagati flitul in toate laturile si acum, cand vine vremea sa discutam si despre fiica maritata, care a avut apropieri destul de intime inainte de casatorie, sariti ca ars.... In plus, nu uitati ca deja exista informatii despre dvs si despre familia dvs. Una dintre ele este ca ati mintit banca (frauda bancara) ca nu va ajung banii incercand sa faceti o modificare de loan. Dragule Ionescu, ca sa faci modificare de loan trebuie sa spui ca ceva s-a schimbat la venitul tau. Ti-au redus cumva salariul? NU! Ai mai multe cheltuieli acum cu 9 fete decat aveai cu 10? Nu! In plus, cateva din fete atunci nu lucrau si acum lucreaza. Frauda bancara in SUA se plateste cu puscarie. Pe aia nu-i duci de nas, cum incerci sa-i duci pe romanasii pe care-i consideri fraieri. Sper ca acest mesaj sa ajunga la ipocritul de Ionescu ca de-l dau la FBI astia nu se joaca cu el...

    ReplyDelete
  22. What a waste of time for me and for those who read and wrote this !!!! Incredible!!!

    ReplyDelete
  23. Pastorul Cristian Ionescu - un roman norocos de la Chicago !

    E inceput de primavara la Chicago. Inca e frig si recesiune. Cei care au de
    lucru se trezesc dimineata devreme, altii la ora 4, altii la 5. Romanii au in
    general joburi la curatenie si in constructii. Pentru $3,000 / luna unii
    lucreaza de dimineata pana seara. Altii mai norocosi au business inca prosper
    dar cei mai multi muncesc asiduu pentru un salariu de $4 - 5.000 pe luna.
    Raschetatul de parchet este o indeletnicire comuna intre romanii din Chicago. Se
    munceste din greu, se inhaleaza mult praf, se sta in genunchi, la fel ca la
    instarea de gresie. Sunt vremuri nu prea stralucite. Se spune ca e primavara dar
    inca nu e. In acest oras frumos, Windy City, locuieste si un om norocos. Il
    cheama Cristian Ionescu si este pastor senior la biserica penticostala Elim din
    Chicago. Domnia sa detine si functia de vicepresedinte al Uniunii Penticostale
    din SUA si Canada. Ionescu are un blog personal pe care intra zilnic in diverse
    polemici interconfesionale. Nu demult se lega de un bistritean criticandu-l
    vehement pentru modul in care isi gestioneaza grupul de tineri la care e lider.
    Recent l-a atacat pe un pastor baptist din Arad pentru faptul ca acesta ar fi
    declarat razboi legalismului. In biserica sa din Arad, bineinteles. Ionescu este
    un blogger care se respecta, in sensul ca permite si comentarii la articole.
    Desigur, administrarea comentariilor necesita timp dar ... se merita. Dupa cum e
    si normal in aceasta sfera, pastorul blogger aproba doar comentariile care-i
    convin. Cristian Ionescu este platit de biserica penticostala Elim din Chicago
    cu suma de $6.000/ luna. Unii, care lucreaza la constructii sau la pus sau
    raschetat parchet, spun ca "norocos" e putin spus cand e vorba de Ionescu. E
    mult mai usor sa scrii si sa moderezi comentarii pe blog, sa te legi de romanii
    din intreaga lume, si leafa sa-ti mearga. Altii mai cinici spun ca atitudinea
    lui Ionescu este un afront adus bisericii Elim si comunitatii penticostale din
    SUA si Canada. Oricum, nefiind platit de la stat, nu avem nici un drept sa ne
    amestecam in treburile interne ale unei biserici, organizatii sau a religii.
    Daca cei care muncesc din greu ca sa-l plateasca sa scrie pe blog, sa se mai ia
    si la tranta cu toti carcotasii din spatiul virtual, sunt multumiti de prestatia
    lui, nu avem decat sa scoatem palaria in fata domnului pastor Cristian Ionescu.

    ReplyDelete
  24. Cristian Ionescu, in "coplerai" cu ereticul Paul Dan din San Diego, lanseaza o serie de atacuri suburbane la adresa mai multor crestini evanghelici din diverse locuri.
    Atitudinea necivilizata a lui Ionescu a fost demascata aici:

    http://www.infocrestin.com/atacurile-miselesti-ale-pastorului-cristian-ionescu-elim-chicago/

    Daca pastorii acestia din Uniunea Penticostala au ales un astfel de vicepresedinte, atunci vai de ei si de uniunea lor (sovietica).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Un nou material edificator despre Cristian Ionescu din Chicago:

      http://www.infocrestin.com/este-cristian-ionescu-din-chicago-liberal-conservator-sau-fanatic/

      Delete
  25. SUNTETI NISTE SARLATANI MONDIALI DE ACEEA EXISTA MULTI SARACI .SARACI SI PROSTI CA NU INCEP O RASCOALA SA INVINCA HOTII BOGATI AI LUMII

    ReplyDelete